BIBLIOTECI VIRTUALE

DACOROMANICA - BIBLIOTECA DIGITALĂ A ROMÂNIEI

" DACOROMANICA este cea mai importantă bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit în INTERNET. Dezvoltarea ei prin îmbogăţirea continuă cu documente digitalizate se face permanent, în fiecare săptămână, pentru a fi un veritabil instrument în serviciul reţelelor de cooperare naţională şi internaţională, precum şi pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană EUROPEANA. DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală profesionistă din România, concepută pentru a răspunde provocărilor Mileniului III."
Activitatea de digitizare a documentelor şi prelucrarea fişierelor rezultate, atât cele necesare stocării în vederea prezervării, cât şi copiile destinate publicării pe site se desfăşoară conform cerinţelor tehnice şi standardelor în domeniu promovate de forurile europene competente : EUROPEANA.eu, BNF.fr, MINERVA.org
Site-ul oferă posibilitatea realizării căutării în două variante:

     •  căutare simplă, care permite regăsirea unui termen atât în câmpurile de date bibliografice, cât şi în textele documentelor prezentate în format PDF.
     •  căutare complexă, disponibilă numai din mediul Digitool, care permite folosirea operatorilor booleeni, căutări combinate în mai multe câmpuri şi rafinarea după formatul fişierelor.
ESTE EXTREM DE VALOROASĂ DATORITĂ NUMĂRULUI ŞI CALITĂŢII CĂRŢILOR CE LE GĂSIM AICI: http://www.dacoromanica.ro/

BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMÂNE

Link-ul http://www.biblacad.ro/ ne duce către site-ul Bibliotecii Academiei Române care în meniul Biblioteci virtuale cuprinde lucrări pe următoarele teme ce pot fi acesate online:
- Personalităţi care au schimbat lumea
- Manuscrise Emil Cioran 
- Manuscrisele poetului Mihai Eminescu
- Arhiva Traian Vuia
- Mihai Eminescu. Biografie

- Colecţii Orghidan

Toate cele enumerate mai sus merită atenţia oricărui iubitor de carte. 

Nu staţi prea mult pe gânduri şi intraţi pe acest site - e un loc de poveste !


BIBLIOR- O BIBLIOTECĂ VIRTUALĂ ROMÂNEASCĂ

La adresa  http://biblior.net/  cu numele de Biblioteca românească- o bibliotecă virtuală românească găsim un site foarte biene structurat unde putem citi din operele a 71 autori ( până în momentul de faţă). Biblioteca este organizată pe secţiuni:
- Istoria literaturii române;
- Proză;
- Poezie;
- Estetică;
- Teatru;
- Critică literară etc.
Interesante sunt scrierile de la Pagini bizare care cu siguranţă vă vor trezi interesul.
Site-ul este foarte uşor de folosit. Succes şi lecturi plăcute!


BIBLIOTECA ON-LINE A ARP – ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

"Aceasta este una din putinele biblioteci on-line in limba romana . De la aceasta pagina web se pot descarca , in mod gratuit , carti de literatura romana prezentate virtual . “BIBLIOTECA ON-LINE ” este un proiect initiat de Artur Silvestri si sustinut de ARP – Asociatia Romana pentru Patrimoniu ,care va cuprinde in curand un numar mai mare de situri continand in prima etapa sute de carti , editate-unele- de editurile ARP sau oferite gratuit , altele , de autori ori de alti editori. Cei care doresc sa doneze carti pentru BIBLIOTECA ON-LINE pot scrie la adresa de e-mail : [email protected] "

Momentan accesând http://bibliotecaonline.wordpress.com/ vom găsi destul de puţine cărţi ( aproximativ 50) şi puţini autori DAR cu avantajul că putem descărca orice carte în format pdf.

BIBLIOTECA ONLINE CU CĂRŢI ELECTRONICE

Site-ul isi doreste sa fie o sursa de carti in format electronic la care oricine sa aiba acces gratuit. In acest moment sunt peste 400 de carti electronice pe care le puteti citi aici pe site, iar numarul lor este in crestere.
Accesaţi : http://cartielectronice.blogspot.ro/ şi veţi avea acees la lecturi plăcute. După cun se observă şi din imagine în site găsim: Articole (4) Astrologie (4) Autori (20) Beletristica (20) Biografii (1) Carti (163) Carti pt copii (11) Constitutia Romaniei (1) Critica (3) Dictionare (1) Documentare (9) Download carti (2) Drept (1) Eseu (3) Gastronomie (12) In Engleza (1) IT (19) Literatura universala (1) Medicina (1) Nuvele (4) Piese de teatru (29) Poezii (42) Politica (1) Povestiri (17) Proza (7) Psihologie (3) Romane (254) schite (1) Sport (1) William Shakespeare (14) .
Lectură plăcută !

Wikisource

 " Wikisource este o bibliotecă liberă însumând opere culese și întreținute de comunitate (vezi și politica de incluziune). Ea funcționează de sine-stătător, separat de varianta multilingvă a proiectului, din luna februarie a anului 2005. În prezent există un număr de 8.387 texte și 358 autori prezenți la Wikisource.

Vezi paginile de ajutor pentru informații despre cum poți începe să participi la proiect și portalul comunității pentru modalități prin care poți ajuta. Simte-te liber să adresezi întrebările tale în pagina de discuție a comunității sau experimentează în cutia cu nisip. De asemenea, poți citi știrile comunității." 

Ce este important la această bibliotecă - anunţă permanent operele căror scriitori intră în domeniul public - se degrevează de condiţiile impuse de Legea dreptului de autor. 

Accesul se realizează  şi folosind link-ul :  http://ro.wikisource.org/wiki/Pagina_principal%C4%83

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.